|
|
 |
 |
Majestic |
 |
reputacja neutralna
     |
Orbita Czarnej Dziury Ostatnio widziany(a): - |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|

|
|
 |
 |
Mateusz |
 |
reputacja neutralna
     |
Odkrywca Ostatnio widziany(a): - |
|
|
 |
Ostatnio pełne rozczarowań. To przede wszystkim ludzie sprawili, że świat idealny, w który chciałem tak mocno wierzyć, w który mimo różnych sytuacji wierzyłem tak długo, ten świat runął bezpowrotnie, jak po uderzeniach buldożera przestawał istnieć, pokazując fragment po fragmencie ten prawdziwy. Nagle ludzie których nazywałem przyjaciółmi, będąc gotowym zrobić dla nich praktycznie wszystko, często stawiając ich przed rodziną, okazali się całkiem obcy. Uderzający buldożer odsłaniał prawdę, okazało się, że z ludźmi których miałem za przyjaciół, nie mam choćby jednego wspólnego tematu, a nasza rozmowa ograniczała się do dialogu typu: co tam? pijemy coś? gdzie idziemy po flaszke? polej... daj szluga...obstaw pojarę, podaj zapojkę. Każdy tylko myślał jak przyciąć jakieś śmieszne 3zł, a przyjaźń przestawała istnieć gdy pojawiała się możliwość zarobienia 10zł  Szczerość, bezinteresowność, przyjaźń, zaufanie, lojalność, szczere intencje - wszystko te wartości w które wierzyłem, dla tak wielu nic, nigdy nie znaczyły. Zacząłem zamiast nich dostrzegać nienawiść, dwulicowość, kłamstwo, frajerstwo.. Byłem zły na siebie, na świat, na wszystko. Dzisiaj, gdybym miał wybór, to nie zamieniłbym tego prawdziwego świata, na ten idealny. Czułem złość do czasu gdy zacząłem mówić: NIE! - dla świata z którym się nie zgadzam, mówić NIE! - dla fałszywych ludzi! stanowczo i za każdym razem mówić NIE! dla wszystkiego z czym się nie zhadzam, czym gardzę. Nie mam do nikogo pretensji o to jaki jest świat, ludzie. Nie szukam winnych. Nie wpadłem w depresje, nie wybieram się do psychiatry po prozac. Ale śmieje się szczerze, gdy świat i ludzie mają do mnie pretensje. Widząc dwie drogi, jedna oznaczała, robienie na każdym kroku czegoś wbrew sobie, godzenie się na to z czym nigdy się nie pogodzę, kompromis, spełenianie oczekiwań ludzi, udział w wyścigu szczurów. Znając konsekwencje i z pełnią świadomością tego, że dla większości będę niezrozumiały, wybrałem tą drugą drogę i nie szukam już zrozumienia..
„Spytasz o cenę wolności, to usłyszysz nasz śmiech.. często wbrew, na przekór, zawsze pełen dumy.. nie złożył broni, czytaj - nie przestał myśleć…"
|
|
|
|
|
|
|

|
|
 |
 |
człowiek |
 |
reputacja neutralna
     |
Podróżnik Ostatnio widziany(a): - |
|
|
 |
drkidler napisał(a): j/w a)nędzne b)niezłe c)raz na wozie raz pod wozem d)inne
u mnie raz lepiej raz gorzej Odpowiedz sobie,czymże jest życie,potem przemyśl temat. Wróć do problemu swego życia,jeszcze raz przemyśl...i jeszcze raz. Wszystko zweryfikuj i uznaj za humor stworzenia.Wysil się,puść bąka i uśmiechnij się do cudu stworzenia przez siebie samego,czegoś co wprawiło cię w dobry nastrój. ...i napisz wnioski! Samo życie jest ciągłością doświadczania,tu też błędnym jest twierdzenie,że możliwe jest bycie dobrym,lub gorszym. Ja nie narzekam na swe,tym sposobem zawyżam statystyki i robię to z premedytacją i na złość "jęczącym". Pozdrawiam
CO MI DAŁ DUCH - CUD ŁAD I MOC
|
|
|
|
|
|
|

|
|
 |
 |
Heruur |
 |
reputacja neutralna
     |
Orbita Czarnej Dziury Ostatnio widziany(a): wtorek, 4 wrz 2018, 19:48 |
|
|
 |
Człowiek z natury jest egoistą. Ludzie łączą się w pary, bo tak im będzie łatwiej żyć, miłość jest tylko drogowskazem z kim się związać. Jednak dobitnym tego przykładem (pierwszej części mojego zdania) jest fakt, iż gro ludzi starszych łączą się w pary z rozsądku - czyli w jakiś sposób zapewniają sobie lepszą przyszłość, wykluczając tym samym samotność i noszenie problemów tylko na jednych barkach. Miłość - nie wiem co to jest, w sensie definicyjnym, ale wiem, że jednostce bardzo ułatwia życie i nadaje mu sens.
Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach. Twierdzę, że oboje jesteśmy ateistami. Tylko ja wierzę w jednego boga mniej niż Ty. Kiedy zrozumiesz, dlaczego odrzucasz wszystkich innych bogów, zrozumiesz, dlaczego ja odrzucam Twojego.
|
|
|
|
|
|
|

|
POKŁAD KAJUT TEMATYCZNYCH Cel Życia
|
 |
|