|
|
 |
 |
szczyglis |
 |
reputacja mistrzowska
     |
OFICER TECHNICZNY Ostatnio widziany(a): niedziela, 10 lut 2019, 04:31 |
|
|
 |
ZROBIŁEM TROCHĘ NOWYCH BAJERÓW.v.2.21) ShoutboxJest lekko usprawniony. Za pomocą ikonki " Film YT" można teraz wstawić film z YT, który po kliknięciu odpala film w okienku, tutaj na forum. Okienko zostaje po odświeżeniu/zmianie strony na inną, a zamykamy je klikając na "[x] zamknij w lewym górnym rogu. Jest równocześnie przyklejone do dolnego lewego rogu, tak więc po przewijaniu strony zostaje na swoim miejscu: 2) YoutubeTo samo co powyżej można zrobić z każdym filmem z Youtube - pod filmem pojawiła się ikonka "przypnij w rogu ekranu":   Analogicznie jak powyżej, zostaje przypięte, więc można sobie oglądać film i przewijać jednocześnie strony // EDIT:Idąc tym tokiem, już po dodaniu tej wersji zrobiłem coś jeszcze lepszego (a zainspirowała mnie Aleksandra, bo przez posta w Islamizacji przesłuchiwałem sobie Sabatona i tą wersję Aleksandry...i pomyślałem - a gdyby tak...  - zrobić odtwarzacz filmów na stronie - tak żeby można sobie było wrzucić swój własny film w okienku i żeby sobie leciał. No i kurcze, zrobiłem. Malutka ikonka do kliknięcia znajduje się w lewym dolnym rogu:  Po kliknięciu na nią otwiera się małe okienko, a na górze opcja "odtwórz swój własny film". Po jej kliknięciu pojawi się zapytanie o adres filmu na YT: (tak, wiem, że pomyliłem ikonki, już poprawiłem)Wpisujemy, klikamy OK i jazda, można sobie popisać oglądając jakiś teledysk, czy coś  Wymaga to małego dopracowania, ale działa. 3) TweeterDodałem możliwość dodawania postów z Tweetera. Posty wstawiamy między tagi: Kod: [tweet] https://twitter.com/FNAUTILUS/status/815867529486798848 [/tweet] Efekt:
4) Zmniejszyłem tę straszącą wszystkich po lewej facjatę 5) Małe zmiany kosmetyczneW panelu pisania postów.
„Bądź dobrej myśli, bo po co być złej.“ Stanisław Lem
|
|
|
|
|
|
|

|
|
 |
 |
szczyglis |
 |
reputacja mistrzowska
     |
OFICER TECHNICZNY Ostatnio widziany(a): niedziela, 10 lut 2019, 04:31 |
|
|
 |
Teraz to dopiero Sir zobaczysz v.2.3Zapomnijcie o poprzednim odtwarzaczu do YT na stronie. Zrobiłem już wersję 2.0. Lepszą i z większą ilością bajerów.  Nowa wersja działa zupełnie inaczej, o ile ta pierwsza korzystała ze zwykłego emeddowania filmów, tak wersja 2.0 działa bezpośrednio na API Google'a. Z góry mówię, że aby działały wszystkie funkcje wymagana jest obsługa HTML5 w przeglądarce, ale bez tego został już jedynie Internet Explorer około wersji 7. Przede wszystkim odtwarzacz możemy sobie rozsuwać i chować klikając na ikonkę Youtube'a po lewej.  Dobra, a co nowego potrafi, czego nie miała wersja poprzednia? - przede wszystkim zapisuje cały swój stan w sesji przeglądarki (jeśli zakończy się oglądanie filmu na jednej stronie, to na drugiej wystartuje dokładnie od tego momentu. Było z tym trochę roboty, ale jak widać można. - zapamiętuje też swój stan, czy odtwarzacz jest schowany/rozwinięty, czy trwa odtwarzanie, pauza, etc. i powtarza to na stronie kolejnej. - no i oczywiście ładniej wygląda i jest praktyczniejszy w użyciu.
„Bądź dobrej myśli, bo po co być złej.“ Stanisław Lem
|
|
|
|
|
|
|

|